Na vinskih ocenjevanjih je prvi vzorec vedno najbolj trdovraten. Ocenjevalec še ni popolnoma...
Vinalije
Claude Gros
Leteči enologi ali kar »flying winemakers« je poimenovanje, ki se je pojavilo v osemdesetih letih...
O aromi sauvignona
Kljub temu da je trenutno bolj moderno govoriti o lokalnih sortah, ostaja sauvignon (ali sauvignon...
Kras – Carso
Kraševci so trdoživi! Kot znajo biti tudi njihova vina. Ta so zagotovo tudi dolgoživa. Predvsem...
Miha Berus, Nebó
»Cilj v kozarcu so bila Brda po naše,« pravi oglas v prejšnji številki revije. In napove:...
Robert Joseph
»I wear several hats in the wine world,« pravi o sebi Robert Joseph na LinkedInu, kjer na kratko...
Rdeča Dalmacija
Hvar. 1997. Konec septembra. V zraku molk škržatov, ki so mesec pred tem od jutra do večera...
Bela Dalmacija
Z osenčene, nekoliko hladnejše strani velikega grozda očitno jedilnega, namiznega grozdja odtrgam...
Mitja Lo Duca – Ducal
V nekem trenutku me je prešinilo, da tega intervjuja morda ne bo. Bog ne daj, sem si rekel, saj …...
Anatomija stilov vina
Izšla je knjiga Dr. Dejana Bavčarja, ki prinaša najsodobnejše informacije, spoznanja in pojasnila o...