Zasebnost

VARSTVO PODATKOV

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov jamčimo, da bomo vaše osebne podatke uporabljali izključno za obdelavo naročil in na vaš elektronski naslov (če niste prijavljeni med prejemnike obvestil) pošiljali le, ko bo to nujno potrebno. V kolkor ste se prijavili med prejemnike obvestil revije Vino pa si preberite naslednji odstavek.

UPORABA VAŠIH PODATKOV OB PRIJAVI NA E-OBVESTILA

Na vaš e-naslov bomo pošiljali obvestila o dogodkih in občasna trženjsko naravnana sporočila. Za hrambo in obdelavo vaših podatkov za namene pošiljanja e-obvestil uporabljamo platformo za množično pošiljajnje e-sporočil MailChimp. Ob prijavi na obvestila revije Vino potrjujete, da lahko vaše podatke posredujemo neposredno podjetju MailChimp, ki jih bo hranilo in obdelovalo v skladu s pravilnikom o zasebnosti in pogoji uporabe podjetja MailChimp.

Kadarkoli si lahko premislite in se od naših obvestil odjavite. Odjavite se lahko s klikom na povezavo, ki je objavljena v vsakem e-obvestilu ali odjavo sporočite na urednistvo@revija-vino.si.

UPORABA PIŠKOTKOV

Spletna stran revija-vino.si uporablja piškotke. S piškotki vas osebno ne identificiramo. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto revija-vino.si nastavi piškotke na vaši napravi.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Poudariti velja, da uporaba piškotkov ni nekaj novega, saj so v uporabi že od 90-ih let prejšnjega stoletja. Piškotki se na vaš računalnik lahko shranijo različno dolgo. Lahko se namestijo le za trajanje seje brskanja (ko zaprete brskalnik se samodejno pobrišejo), za nekaj mesecev, ali pa tudi za več let in mogočajo napredne funkcionalnosti spletnih strani.

S pomočjo piškotkov lahko neko podjetje dokaj natančno ugotovi, katere strani smo že obiskali, koliko časa smo se tam zadržali, v katerem omrežju (državi) smo takrat bili ipd. facebook, Google in vsa ostala družabna omrežja lahko tako s kombinacijo svojih družabnih vtičnikov in ustreznih piškotkov sledijo našim spletnim navadam (npr. Facebook-ov gumb Všeč mi je, Googlov +1 gumb …).

Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika. Piškotke lahko v nastavitvah vašega priljubljenega spletnega brskalnika kadarkoli pobrišete. V nastavitvah lahko tudi natančno določite kdaj se piškotki pobrišejo, katere piškotke naj brskalnik sploh sprejme ipd.

ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN POTREBUJE IN UPORABLJA PIŠKOTKE?

Glavni namen piškotkov na strani revija-vino.si je, analiza in vodenje statistike obiska strani (najbolj brane vsebine, najbolj klikane strani ipd.).Piškotki so tudi pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine. Piškotki pomagajo pri izvajanju spletnih storitev, pomagajo pri zbiranju  statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

LASTNI IN ZUNANJI PIŠKOTKI

Spletna stran revija-vino.si, lahko vključuje tudi vsebine z zunanjih strežnikov, kot npr. videe (YouTube, Vimeo …), grafe, vsebine in orodja z družabnih omrežij (Facebook, Twitter, G+), oglase … Zunanji strežniki uporabljajo svoje piškotke in jih uporabniku pošljejo direktno – naš strežnik v stran vključi le navodilo, kot npr. “vstavi nekaj z Youtube, z Facebooka, Twitterja …”. Ne moremo pa kontrolirati katere piškotke bo uporabniku poslal zunanji strežnik.

Nalaganje piškotkov iz tretjih strani je mogoče onemogočitiv nastavitvah vašega brsklanika.

KATERE PIŠKOTKE UPORABLJA NAŠA STRAN (LASTNI PIŠKOTKI)?
Ime piškotka Namen uporabe Čas trajanja Podjetje
_ga Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics
_gat_gtag_UA_109328292_1 Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics
_gid Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics
redux_current_tab
redux_current_tab_get
WordPress, za nastavitve srajčke 7 dni WordPress
wfwaf-authcookie- Piškotek naloži Wordfence, ki je varnostni vtičnik za WordPress in preveri uporabnika pri prijavi v ozadje strani 1 dan Wordfence
wordfence_verifiedHuman Piškotek naloži Wordfence, ki je varnistni vtičnik za WordPress. piškotek ščiti stran pred zlonamernimi napadi. 1 dan Wordfence
wordpress-logged_in_ Piškotek naloži WordPress za prepoznavo uporabnika pri prijavi v ozadje strani Seja WordPress
wordpress_test_cookie Piškotek naloži WordPress, ko obiskovalec obišče stran za prijavo. piškotek preveri, ali obiskovalčev brskalnik sprejema ali zavrača priškotke Seja WordPress
wp-settings-
wp-settings-time-
Piškotka naloži WordPress in sta namenjena za prilagoditev ozadja strani za registrirane uporabnike. Piškotka ne shranjujeta osebnih podatkov običajnih obiskovalcev in ne vplivata na delovanje ospredja strani. 1 leto WordPress
_hjIncludedInSample, __hssc, __hssrc, __hstc, _ga, _gid, hubspotutk, mp_6d7c50ad560e01715a871a117a2fbd90_mixpanel, mp_mixpanel__c Piškotke naloži stran hotjar.com, da lahko vidmimo kam v povprečju obiskovalci najbolj klikajo na strani revija vino. 1 leto Hotjar
NADZOR NAD PIŠKOTKI ali KAKO LAHKO O(NE)MOGOČITE PIŠKOTKE?

Uporabo piškotkov lahko ne glede na vašo privolitev ali zavračanje piškotkov na posamezni spletni strani nadzirate, spreminjate ali brišete neposredno v svojem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

PREBERITE SI VEČ O PIŠKOTKIH

Če želite vedeti več o piškotkih, obiščite katero od naslednjih strani:

UPRAVLJAVEC

To spletno stran upravlja Revija Vino d.o.o., Dobravlje 9, 5263 Dobravlje