Anatomija stilov vina

Izšla je knjiga Anatomija stilov vina, nova knjiga dr. Dejana Bavčarja, avtorja uspešnice Kletarjenje danes.

Anatomija stilov vina prinaša vinarjem, izkušenim poznavalcem in ljubiteljem najsodobnejše informacije, spoznanja in pojasnila o pridelavi in lastnostih sedmih prepoznavnih stilov mirnih vin ter pojasni povezave senzoričnih lastnosti vina s tehnološkimi postopki njihove pridelave.

Redna cena knjige: 24,90 eur

Nakup knjige

Če je knjiga zate, izpolni le zgornji del obrazca pod rubriko PLAČNIK.
Če je prejemnik knjige tretja oseba, izpolni tudi rubriko PREJEMNIK.

Knjigo Anatomija stilov vina se lahko naroči tudi prek elektronske pošte narocilo@revija-vino.si in na tel. 051 382 381 ali 082 051 612.

Knjigo bomo poslali, ko bo poravnan predračun poslan na kontaktni e-naslov vpisan v spodnji obrazec. Če potrebuješ več kot en izvod knjige, nam prosim sporoči prek telefona ali na e-naslov. V ceni je vključen DDV. Naročilnica velja kot pogodba med naročnikom in izdajateljem.

  Polja označena z *, so obvezna!  PREJEMNIK

  Izpolni, če gre za darilo in prejemnik knjige ni plačnik

  Varstvo podatkov

  V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov jamčimo, da bomo osebne podatke uporabljali izključno za obdelavo naročil.
  Če ste odkljukali možnost za prejemanje e-obvestil, preberite še to:
  Na vaš e-naslov bomo pošiljali obvestila o dogodkih in občasna trženjsko naravnana sporočila. Za hrambo in obdelavo vaših podatkov za namen e-obvestil, uporabljamo platformo za množično pošiljajnje e-sporočil MailChimp. S klikom na spodnji gumb potrjujete, da lahko vaše podatke posredujemo neposredno podjetju MailChimp, ki jih bo hranil in obdeloval v skladu z njihovim pravilnikom o zasebnosti in pogoji uporabe. Kadarkoli si lahko premislite in se od obvestil odjavite. Odjavite se lahko s klikom na povezavo, ki je v nogi vseh naših e-obvestil ali pisno, s sporočilom na trzenje@revija-vino.si.


  O avtorju

  Dr. Dejan Bavčar je predstojnik Centralnega laboratorija na Kmetijskem inštitutu Slovenije. Centralni laboratorij je vodilni laboratorij na področju agrokemije in enologije v Sloveniji. Po standardu standardu SIST EN ISO/IEC 17025 je akreditiran na področju preskušanja. Dr. Bavčar je tudi dolgoletni vodja in odgovorni analitik Enološkega laboratorija, ki je v okviru Kmetijskega inštituta Slovenije pooblaščen za ocenjevanje mošta, vina in drugih proizvodov iz grozdja in vina. Zadolžen je za vodenje in nadzor fizikalno-kemijskih in senzoričnih analiz v postopku izdaje odločb za promet z vinom, vpeljavo in akreditacijo novih metod ter izvedbo postopkov skladno z zahtevami SIST EN ISO/IEC 17025 in ISO 9001.

  V svojem raziskovalnem delu se ukvarja z razvojem analitskih metod za določanje spojin vina in z vplivom različnih tehnoloških postopkov pridelave na kemijsko sestavo in senzorično kakovost vina. V raziskovalno delo se vključuje kot član programske skupine Trajnostno kmetijstvo.

  Je tudi aktiven sodelavec pri pripravi in izvedbi domačih in mednarodnih projektov, povezanih s pridelavo grozdja in vina ter predavatelj in mentor študentom ter predavatelj na delavnicah v okviru izobraževanj pokuševalce vina za vinogradniško-vinarska društva.

  Rezultate svojega dela je objavil v številnih izvirnih znanstvenih in strokovnih člankih, ter na domačih in mednarodnih konferencah. Širši javnosti je poznan predvsem kot avtor dveh izdaj uspešne strokovne monografije Kletarjenje danes in priročnikov, povezanih s pridelavo vina.


  Več o knjigi

  165 mm × 235 mm, 144 strani

  Iz vsebine:

  O vinu in tehnologijah pridelave
  Stili belih in rosé vin
  – Sveža bela in rosé vina
  – Zrela bela vina
  – Dolgo macerirana bela vina
  – Vina posebne kakovosti in vina iz sušenega grozdja
  Stili rdečih vin
  – Sveža rdeča vina
  – Zrela rdeča vina
  – Mlada rdeča vina
  Vplivi tehnoloških postopkov
  – Izbira in trgatev grozdja
  – Pecljanje in drozganje grozdja
  – Maceracija bele drozge
  – Maceracija rdeče drozge
  – Stiskanje (prešanje) drozge
  – Hiperredukcija
  – Hiperoksidacija
  – Predbistrenje
  – Alkoholna fermentacija
  – Jabolčno-mlečnokislinski razkis
  – Pretok
  – Stabilizacija in dodatek enoloških sredstev
  – Zorjenje vina na drožeh
  – Stik vina z lesom
  – Mešanje (rezanje) vina
  – Stekleničenje vina
  – Ocenjevanje vina
  PRILOGE
  Sestava vina
  Mikroorganizmi v vinarstvu