Obiskala sem res mnogo kleti in prebrskala nešteto spletnih strani, ko sem iskala informacije, ki...
Vinalije
Gostilna Mahorčič
Če bi mi kdo dal nalogo, da za oznako življenjske, kuharske in gostinske filozofije Mahorčičev...
Jure Grubar, Klet Krško
Na vinskih ocenjevanjih je prvi vzorec vedno najbolj trdovraten. Ocenjevalec še ni popolnoma...
Claude Gros
Leteči enologi ali kar »flying winemakers« je poimenovanje, ki se je pojavilo v osemdesetih letih...
O aromi sauvignona
Kljub temu da je trenutno bolj moderno govoriti o lokalnih sortah, ostaja sauvignon (ali sauvignon...
Kras – Carso
Kraševci so trdoživi! Kot znajo biti tudi njihova vina. Ta so zagotovo tudi dolgoživa. Predvsem...
Miha Berus, Nebó
»Cilj v kozarcu so bila Brda po naše,« pravi oglas v prejšnji številki revije. In napove:...
Robert Joseph
»I wear several hats in the wine world,« pravi o sebi Robert Joseph na LinkedInu, kjer na kratko...
Rdeča Dalmacija
Hvar. 1997. Konec septembra. V zraku molk škržatov, ki so mesec pred tem od jutra do večera...
Bela Dalmacija
Z osenčene, nekoliko hladnejše strani velikega grozda očitno jedilnega, namiznega grozdja odtrgam...